Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române susține inițiativa cetățenilor de revizuire a Constituției

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române susține inițiativa cetățenilor de revizuire a Constituției

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, întruniți joi, 14 ianuarie, la Reședința Patriarhală au anunțat că susțin inițiativa cetățenească de modificare a Constituției a Coaliției pentru Familie.

Conform basilica.ro, Sf. Sinod „a luat act cu apreciere de inițiativa cetățenească a Coaliției pentru familie pentru amendarea articolului 48 din Constituția României în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Această inițiativă a mirenilor aparținând mai multor culte este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, pentru că exprimă învățătura acesteia despre familie, precum și poziția sa constantă din punct de vedere juridic.”

„Este nevoie de o mai multă intensificare a vieții spirituale, de coresponsabilitate și cooperare între cler, credincioși și mireni într-o societate secularizată, din ce în ce mai ostilă Bisericii. Avem nevoie de mai multă rugăciune și mai multă acțiune comună și, în același timp, trebuie să ne împlinim misiunea noastră de a binevesti Evanghelia lui Hristos, de a mărturisi credința în Hristos și de a transmite generațiilor prezente și viitoare această lumină a iubirii Preasfintei Treimi pentru întreaga umanitate”, a spus Patriarhul Daniel, potrivit basilica.ro.