Coaliția pentru Familie face apel ca dezbaterea privind revizuirea Constituției să rămână în limitele manifestărilor legale și democratice

Coaliția pentru Familie face apel ca dezbaterea privind revizuirea Constituției să rămână în limitele manifestărilor legale și democratice

Comunicat pe presă

Coaliția pentru Familie, reprezentanta inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției în vederea ocrotirii familiei și căsătoriei în România, informează că a depus plângere penală contra persoanelor care au distrus, în noaptea de sâmbătă spre duminică (19-20.03.2015), unul dintre corturile sale de campanie, amplasat legal în București.

Actul de vandalism, prin care cortul a fost adus în stare de neîntrebuințare, este pedepsit de art. 253 din Noul Cod Penal.

Coaliția pentru Familie condamnă actul de distrugere a proprietății sale și solicită rămânerea într-un cadru firesc și legal a tuturor manifestărilor pro sau contra inițiativelor sale.

În aceste momente în care extremismul conduce la fapte dintre cele mai grave în Europa și în lume, considerăm îngrijorător faptul că există în România persoane radicale, care nu înțeleg să respecte drepturile civile, ci se exprimă violent și ilegal împotriva unei manifestări democratice.

Inițiativa Coaliției pentru Familie privește modificarea art. 48 din Constituția României, în spiritul armonizării conținutului acestuia cu prevederile Codului Civil și cu valorile istorice ale poporului român, prin înscrierea în textul legii fundamentale a definiției căsătoriei ca uniunea liber încheiată între un bărbat și o femeie.

Această inițiativă se derulează în cadrul conferit de art. 150 din Constituție și de Legea nr. 189/1999 privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni, iar textul proiectului de lege și motivarea acestuia au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 883/25.XI.2015.

Pentru promovarea acestei propuneri legislative au fost colectate până la acest moment peste 2,7 milioane de adeziuni de la cetățenii români cu drept de vot, adică de aproape 6 ori mai mult decât minimul legal necesar.

 

25 martie 2016