VIDEO Conferința „Referendumul pentru căsătorie și familie” (II) Intervențiile organizatorilor, specialiștilor și ale altor invitați din societatea civilă

Marţi, 25 aprilie 2017, la Palatul Parlamentului, a avut loc conferința „Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații”, pe tema inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei și căsătoriei. Organizatorii evenimentului: ADF International și Coaliția pentru Familie.

Conferința a avut ca invitați specialiști de reputație internațională ȋn drept constituțional, jurişti, lideri politici, reprezentanţi ai Bisericilor şi cultelor creştine, precum și reprezentanți de organizații neguvernamentale și mass media. Printre invitați: Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie; Sophia Kuby, Director, ADF International; Adina Portaru, Avocat, ADF International; prof. univ. dr. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului; prof. univ. dr. Pavel Chirilă, prof. univ. dr. Paul Negruț și pr. conf. dr. Constantin Necula, membri ai Comitetului de Inițiativă; deputații Florica Cherecheș, Daniel Gheorghe, Ioan Cupșa, Robert Sighiartău (PNL), Florin Iordache (PSD), Matei Dobrovie (USR), senatori etc. Puteți viziona aici discursurile membrilor Parlamentului.

Dr. Adina Portaru, avocat ADF International – organizator (transcrierea integrală aici)

Pr. conf. dr. Constantin Necula – „România nu e făcută numai din unii sau numai din alții. (…) Atacul la familie și la tot ceea ce înseamnă rezistență creștină în anii aceștia dovedește foarte clar că nu avem de a face cu o serenadă sub un balcon a unui îndrăgostit, avem de face cu un concert foarte bine dirijat care încearcă să dărâme balconul și să fure inima iubitei. Trebuie să fim atenți că nu sunt atacate doar instituțiile bisericii sau bisericilor, ci este atacată inclusiv structura de rezistență a statului. Orice fel de acțiune îndreptată împotriva familiei este un act de subminare a rezistenței naționale.”

Prof. univ. dr. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului: „Deciziile Curţii Europene a Drepturilor Omului spun ca reglementarea căsătoriei să urmeze legislaţia naţională, dar şi tradiţia, obiceiurile şi civilizaţia fiecărui stat”

Prof. univ. dr. Paul Negruț, rectorul Universității „Emanuel”, Oradea; membru al Comitetului de Inițiativă: „România căsătoriei bine făcute”.

Prof. univ. dr. Pavel Chirilă; membru al Comitetului de Inițiativă

Conf. dr. Mihai Constantinescu: „Sunt întrebat zilnic, de cei care şi-au dat semnătura pentru această iniţiativă cetăţenească, ce se întâmplă cu referendumul”

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei, ce are ca scop protejarea și sprijinirea familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

ADF International (ADFI) este o organizație juridică ce apără dreptul oamenilor de a-și exprima și de a-și manifesta liber credința religioasă. ADFI are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European și colaborează cu Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADFI a consiliat și a intervenit în mai mult de 50 de cazuri pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului.