Ana Săcrieru (Coaliţia pentru Familie): Referendumul pentru familie uneşte societatea românească

Ana Săcrieru (Coaliţia pentru Familie): Referendumul pentru familie uneşte societatea românească

Referendumul pentru familie uneşte societatea românească, iar informaţiile care se vehiculează cum că acest demers divizează societatea sunt simple dezinformări, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Coaliţiei pentru Familie, Ana Corina Săcrieru.

Acest referendum are drept principală aşteptare, dacă el va avea loc, conştientizarea faptului că este demersul care uneşte cel mai mult societatea românească, pentru că este un demers despre ea însăşi. (…) Acest referendum este demersul care mai mult decât orice altceva uneşte societatea românească, ca o oglindă care i se pune în faţă şi în care ea se vede aşa cum este astăzi, a spus Ana Corina Săcrieru.

În opinia sa, informaţiile care spun că referendumul pentru familie divizează societatea românească sunt simple dezinformări.

Manipulările şi etichetările nefericite – fie că sunt dictate, fie că sunt din ignoranţă -, cum că acest referendum divizează societatea românească sunt simple dezinformări. În realitate, însăşi Curtea Europeană de Justiţie invită fiecare stat membru al UE să îşi definească termenul de căsătorie. Căsătoria ca instituţie (…) este o instituţie juridică. Şi Tratatul de funcţionare al UE şi instanţele europene (…) recunosc suveranitatea dreptului naţional în a-şi defini căsătoria. Iată că un referendum despre căsătorie nu face decât să unească o societate, să răspundă invitaţiei care i se adresează – ce crezi tu, popor român, că mai reprezintă astăzi căsătoria pentru tine şi mai mult decât atât realizează şi conţinutul ultimei condiţii din definiţia ultimă a genului, aşa cum este ea reglementată de Convenţia de la Istanbul. Aceasta spune că genul este un construct social potrivit rolurilor de gen, astfel cum o societate le consideră adecvate la un moment dat, a explicat Săcrieru.

Referendumul pentru familie va fi organizat pe 7 octombrie, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, sâmbătă, la finalul şedinţei CExN de la Neptun.

 

AGERPRES/(A – autor: Florentina Ştefănescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)
Sursa articol: Agerpres.ro