39-3

Misiunea noastră este să protejăm și să sprijinim familia. Avem dreptul constituțional și obligația morală de a o apăra de acele tendințe ale societății moderne care îi diminuează importanța și îi accelerează degradarea. Valorile morale și culturale ale poporului nostru stau la baza misiunii noastre, alături de dorința ca întreaga societate civilă din România să se alăture nouă.

Obiectivul nostru general este: Să avem în România cât mai multe familii, cât mai longevive, cât mai numeroase, asigurând membrilor acestora un mediu propice economic, social, protectiv și psiho-afectiv de formare și dezvoltare a personalității umane, iar națiunii române continuitatea și dezvoltarea demografică, economică, socială și culturală.

Obiectivele noastre specifice sunt:

  1. Familia să rămână definită în legislație ca instituția fundamentală pentru societate, întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie și pe raporturile juridice părinte-copil. Această definiție să fie înscrisă în Constituția României, care stabilește principiile de bază ale organizării statului precum și drepturile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor.
  2. Tinerii să fie complet și corect informați în legătură cu însemnătatea, unicitatea și beneficiile căsătoriei și ale familiei astfel întemeiate.
  3. Familia să fie sprijinită social, cultural și legislativ și respectată ca instituție de care depind binele fiecăruia dintre noi și prosperitatea națiunii.
  4. Statutul căsătoriei să fie întărit prin nerecunoașterea formelor alternative de conviețuire, precum concubinajul („uniunile civile”). Acestea demotivează cuplurile de la căsătorie și îi reduc importanța și unicitatea.
  5. Creșterea și educarea copilului într-un mediu familial complet și stabil, cu o mamă și un tată, să fie întotdeauna prioritatea politicilor publice și a legislației din domeniu. Cu respectul cuvenit pentru eforturile și sacrificiile pe care le fac părinții singuri, reamintim că interesul copilului este optim servit în familia întreagă.

Știm cu toții că familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este modelul de relație interumană ce asigură mediul ideal nașterii, creșterii și educării copiilor. Pentru ca familia să prospere, și împreună cu ea, societatea românească, e nevoie de implicarea tuturor, a întregii societăți civile, a cultelor și a instituțiilor statutului.

Familia are, mai presus de toate, nevoie de sprijin și întărire.

Organizațiile și persoanele fondatoare ale Coaliției pentru Familie

septembrie 2015